Anàlisi de l’article: SAMR and Bloom’s Taxonomy: Assembling the Puzzle

Introduir la tecnologia a l’aula la majoria de vegades pot resultar una tasca difícil , per això en aquesta primera entrada, comentaré un article extret de la pàgina https://www.graphite.org/blog/samr-and-blooms-taxonomy-assembling-puzzle.

En aquest article, l’autor (Ruben Puentedura) ens proposa una relació entre el model SAMR i la Taxonomia de Bloom perquè ens resulti més fàcil introduir la tecnologia a les aules utilitzant altres recursos a part de la Substitució que sempre és el més utilitzat.

Aquest model que trobarem a continuació, relaciona els dos nivells inferiors del model SAMR (Substitució i Augment) amb els tres nivells inferiors de la Taxonomia de Bloom (Recordar, Comprendre i Aplicar), de la mateixa manera que relaciona els dos nivells superiors del model SAMR (Modificació i Redefinició) amb els tres nivells superiors de la Taxonomia de Bloom (Analitzar, Avaluar i Crear).diagram-puentedura.jpegTot i que l’autor ens exposa alguns dels beneficis que comporta aquesta unió, com per exemple, l’avançament conjunt a través dels diferents nivells, és veritat que no és una unió necessària, per tant es poden dur a terme moltes accions sense seguir específicament el que aquest patró conjunt ens marca.

No obstant això, no hem d’oblidar mai, que un dels factors més importants per fer que la tecnologia s’integri de manera adequada a l’aula és la motivació del mateix educador/a.

Per aquesta raó, l’autor ens mostra al final de l’article una serie d’exemples que resulten molt útils per clarificar aquest nou model i perquè els professors interessats tinguin una guia més clara de com fer aquestes noves incorporacions tecnològiques.

Des del meu punt de vista, introduir la tecnologia a l’aula és una tasca important, ja que és un recurs educatiu en expansió, que els infants tenen a l’abast, que utilitzen molt a casa, i per tant, s’hauria de potenciar la seva utilització a les aules també. Per això, trobo de gran utilitat disposar de models com el plantejat en aquest article, ja que facilita la tasca del mestre.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s